Symbaloo slaat met app de brug in beheer van je internetleven

Symbaloo.com introduceert vandaag een app voor iPhone en Android. Hiermee biedt het Nederlandse bedrijf als eerste een prettige oplossing voor het beheer van content en favorieten tussen PC, mobiel en tablets. Gebruikers kunnen hun content online in de cloud opslaan. Instellingen worden direct en automatisch gesynchroniseerd tussen alle apparaten.

Symbaloo is eind 2007 gelanceerd als de meest eenvoudige start op internet. Het bedrijf maakte in korte tijd een snelle ontwikkeling door tot een gemakkelijke oplossing voor het beheer en delen van visuele content. Symbaloo is met name populair binnen het onderwijs. Onlangs is Symbaloo de 6 miljoen bezoeken per maand gepasseerd. De sterke groei komt vooral voort uit de lancering van een versie voor het onderwijs in Nederland en in Amerika.

Wens van de community “We hebben de afgelopen periode veel energie ingestoken in product optimalisatie, onze onderwijsoplossing en de uitrol naar Amerika. De app stond hierna boven aan de wensenlijst van de community, en is ook voor een belangrijk deel samen ontwikkeld.”, aldus Sander Vessies van Symbaloo.

Automatisch synchroniseren De belangrijkste voordelen van de applicatie zijn gemak, controle en tijdsbesparing. Zo staan alle favoriete links van de computer zonder ingewikkelde processen direct op de mobiel, en worden instellingen automatisch gesynchroniseerd. Wordt een blokje toegevoegd op de computer, dan staat deze direct in de Symbaloo app – en vice versa.

Beschikbaar voor Android en iPhone De Symbaloo app is ontwikkeld voor zowel Android als iPhone en is in 5 talen beschikbaar. Downloaden is gratis, evenals het gebruik. De apps zijn in de basis identiek aan elkaar, al zijn er een aantal subtiele verschillen. Die zitten hem voornamelijk in de gebruikelijke menustructuur van beide besturingssystemen.

Omdat Apple blokjes met afgeronde hoekjes niet toestaat in apps, starten iPhone gebruikers met vierkante blokjes. Dit ligt niet in lijn met de blokjes op de webversie van Symbaloo, maar kan via een instelling in het menu gewijzigd worden naar het vertrouwde uiterlijk. In de Android app hebben de blokjes standaard afgeronde hoekjes.

Symbaloo wordt in de loop van de zomer ook verder geoptimaliseerd voor het gebruik op tablets.

 

Advertenties

Over jeroenrougoor

Mijn naam is Jeroen Rougoor (1970). Sinds 1997 werk ik in het basisonderwijs. Vanaf 2007 ben ik werkzaam bij QLICT als Onderwijskundig Adviseur ICT. In deze functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor: - Onderwijskundige begeleiding van scholen, projecten en innovatieve ontwikkelingen. - Verzorgen van trainingen in de QLICT trainingslokalen of op de schoollocatie. Kernbegrippen zijn: “Vier in Balans”, “Professionalisering”, “T-Pack” en 21steCentury Skills. Doordat ik nog steeds werkzaam ben in het onderwijs, staan mijn diensten dichtbij de dagelijkse praktijk.
Dit bericht werd geplaatst in Apple, iphone/ipad, tablet en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s