Een nieuwe digitale kloof: tussen mediawijzen en mediaslaven

See on Scoop.itICT Nieuws

Dat wordt de grootste uitdaging: hoe zorgen we ervoor dat alle jongeren weten hoe je sociale media (internet) kunt inzetten voor je eigen ontwikkeling en professionalisering. Er is meer in het leven om naar te streven dan vermaak alleen…

 

Er ontstaat nu langzamerhand een kloof tussen de mediawijzen en de mediaslaven. En zoals het er nu naar uitziet, is dat een kwestie van achtergrond (sociaal-economische status). Tenzij we daar met onderwijs iets aan doen.

 

Aan de slag dus!

Justine

@JustineP

 

As access to devices has spread, children in poorer families are spending considerably more time using them for purposes other than for education.

See on www.nytimes.com

Advertenties

Over jeroenrougoor

Mijn naam is Jeroen Rougoor (1970). Sinds 1997 werk ik in het basisonderwijs. Vanaf 2007 ben ik werkzaam bij QLICT als Onderwijskundig Adviseur ICT. In deze functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor: - Onderwijskundige begeleiding van scholen, projecten en innovatieve ontwikkelingen. - Verzorgen van trainingen in de QLICT trainingslokalen of op de schoollocatie. Kernbegrippen zijn: “Vier in Balans”, “Professionalisering”, “T-Pack” en 21steCentury Skills. Doordat ik nog steeds werkzaam ben in het onderwijs, staan mijn diensten dichtbij de dagelijkse praktijk.
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s