Schoolprofiel Nieuwe media voor creatieve en sociale vaardigheden

See on Scoop.itICT Nieuws

“Hoe zet je nieuwe media als schoolprofiel in om leerlingen creatieve en sociale vaardigheden aan te leren? Roel Spits is locatieleider van basisschool De Poseidon op IJburg in Amsterdam. Hij legt uit hoe nieuwe media op zijn school wordt ingezet bij de gehele lesmethode. Zijn verhaal is afkomstig uit het boek ‘Sociale media in het Basisonderwijs’ dat op 28 juni 2012 verschijnt.

 

Doel van het project
“De Poseidon is een Daltonsschool en bestaat sinds 1 oktober 2009. Momenteel volgen er 100 leerlingen onderwijs. De school groeit met 70 leerlingen per jaar. De Poseidon gebruikt nieuwe media om zelfstandig werken te bevorderen. Dit is kenmerkend voor Daltononderwijs. Kinderen ontwikkelen bovendien hun multimediale en creatieve vaardigheden. En ze leren veilig met internet en sociale media omgaan. Hoofddoel is kinderen bij het onderwijs te betrekken en zorgen voor interactie tussen kind en onderwijsmethode.”

See on dossiers.kennisnet.nl

Advertenties

Over jeroenrougoor

Mijn naam is Jeroen Rougoor (1970). Sinds 1997 werk ik in het basisonderwijs. Vanaf 2007 ben ik werkzaam bij QLICT als Onderwijskundig Adviseur ICT. In deze functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor: - Onderwijskundige begeleiding van scholen, projecten en innovatieve ontwikkelingen. - Verzorgen van trainingen in de QLICT trainingslokalen of op de schoollocatie. Kernbegrippen zijn: “Vier in Balans”, “Professionalisering”, “T-Pack” en 21steCentury Skills. Doordat ik nog steeds werkzaam ben in het onderwijs, staan mijn diensten dichtbij de dagelijkse praktijk.
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s