Maak een woordspin met de woordwebbouwer van "Op Expeditie".

See on Scoop.itICT Nieuws

Op de website “Op Expeditie” van Noordhof Uitgevers BV bevindt zich “De Woordwebbouwer”: een tool, waarmee op verbluffend eenvoudige wijze woordspinnen gemaakt kunnen worden. Een woordspin oftewel een woordweb kan gebruikt worden om bijvoorbeeld voorkennis over een bepaald onderwerp te inventariseren of als startpunt voor een werkstuk of spreekbeurt.

De Woordwebbouwer van “Op Expeditie” is gratis te gebruiken en er hoeft zelfs geen account te worden aangevraagd.
Bij De Woordwebbouwer kunnen woordvelden  naar wens worden opgemaakt.

De vorm van de woordvelden kan worden aangepast evenals het lettertype, de lettergrootte en de letterkleur en er kan zelfs in de woordvelden getekend worden. Behalve woorden kunnen ook illustraties in een woordspin worden opgenomen.

De lijnstukken die de woordvelden verbinden kunnen naar wens geplaatst worden en de dikte en de kleur van die lijnen kan worden aangepast.
Woordspinnen die zijn gemaakt met De Woordwebbouwer kunnen worden opgeslagen, weer worden geopend voor gebruik of verdere bewerking.

Woordspinnen kunnen worden geprint en geexporteerd. De Woordwebbouwer: een aanrader waar het gaat om het toepassen van woordspinnen.
See on ict-idee.blogspot.nl

Advertenties

Over jeroenrougoor

Mijn naam is Jeroen Rougoor (1970). Sinds 1997 werk ik in het basisonderwijs. Vanaf 2007 ben ik werkzaam bij QLICT als Onderwijskundig Adviseur ICT. In deze functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor: - Onderwijskundige begeleiding van scholen, projecten en innovatieve ontwikkelingen. - Verzorgen van trainingen in de QLICT trainingslokalen of op de schoollocatie. Kernbegrippen zijn: “Vier in Balans”, “Professionalisering”, “T-Pack” en 21steCentury Skills. Doordat ik nog steeds werkzaam ben in het onderwijs, staan mijn diensten dichtbij de dagelijkse praktijk.
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s