Onderzoek: al die entertainment-media zijn volgens leerkrachten niet gunstig voor de schoolprestaties van kinderen en tieners

See on Scoop.itICT Nieuws

Onderzoek van Common Sense Media naar de opvattingen van leerkrachten over de invloed van media op de schoolprestaties van leerlingen.

 

De blootstelling van media voor de lol (entertainment media) is meer uren dan de tijd die kinderen op school zitten. Niet zo gek dus, dat we onderzoek doen naar de invloed daarvan. Maar hoe doe je zulk onderzoek? Je kunt moeilijk twee groepen vergelijken: er is geen kind dat zonder die media opgroeit.

 

Vragen naar opvattingen van leerkrachten is een manier: als het goed is, kunnen zij veranderingen overzien in de tijd, hoewel hun eigen opvattingen ook hun waarneming zullen kleuren.

 

Hoe dan ook: toch zeer de moeite waard om het rapport even zelf te downloaden.

See on www.commonsensemedia.org

Advertenties

Over jeroenrougoor

Mijn naam is Jeroen Rougoor (1970). Sinds 1997 werk ik in het basisonderwijs. Vanaf 2007 ben ik werkzaam bij QLICT als Onderwijskundig Adviseur ICT. In deze functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor: - Onderwijskundige begeleiding van scholen, projecten en innovatieve ontwikkelingen. - Verzorgen van trainingen in de QLICT trainingslokalen of op de schoollocatie. Kernbegrippen zijn: “Vier in Balans”, “Professionalisering”, “T-Pack” en 21steCentury Skills. Doordat ik nog steeds werkzaam ben in het onderwijs, staan mijn diensten dichtbij de dagelijkse praktijk.
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s