Klaar om te solliciteren? Deze nieuwe app (SimpleWash) poetst je Facebookprofiel op

See on Scoop.itICT Nieuws

Wie vandaag de dag solliciteert mag er donder op zeggen dat rekruteerders zijn naam zullen googelen of opzoeken op Facebook. En dus doe je er goed aan om je online imago op te poetsen. Je studententijd mag dan misschien gevuld geweest zijn met de spreekwoordelijke seks, drugs en rock&roll, om je kansen op de arbeidsmarkt gaaf te houden is het beter dat potentiële werkgevers daar geen sporen van kunnen terugvinden.

 

Een van de dingen die je dus moet doen voor je je cv uitstuurt is je Facebookprofiel onder handen nemen. Uiteraard is het een hels karwei om al je foto’s, gedeelde links, commentaren en statusupdates één voor één te overlopen om na te gaan of er geen ‘onbetamelijke’ dingen tussenstaan. Ben je al enkele jaren erg actief op Facebook, dan is hier simpelweg geen beginnen aan.

 

Alles deleten dan maar? Nee, want dan gooi je het kind met het badwater weg. Gelukkig kan de gratis applicatie SimpleWash (een deel van) het poetswerk uit je handen nemen.

See on www.vacature.com

Advertenties

Over jeroenrougoor

Mijn naam is Jeroen Rougoor (1970). Sinds 1997 werk ik in het basisonderwijs. Vanaf 2007 ben ik werkzaam bij QLICT als Onderwijskundig Adviseur ICT. In deze functie ben ik onder andere verantwoordelijk voor: - Onderwijskundige begeleiding van scholen, projecten en innovatieve ontwikkelingen. - Verzorgen van trainingen in de QLICT trainingslokalen of op de schoollocatie. Kernbegrippen zijn: “Vier in Balans”, “Professionalisering”, “T-Pack” en 21steCentury Skills. Doordat ik nog steeds werkzaam ben in het onderwijs, staan mijn diensten dichtbij de dagelijkse praktijk.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s